torstai 3. joulukuuta 2020

Adventtihaaste

 

Seurakuntamme YouTube –kanavalla pyörii joulukalenteri, joka on tarkoitettu seurakuntamme nuoremmalle väelle, mutta ilahduttaa toki vanhempiakin.  Haluaisin mainita toisestakin mahdollisuudesta ”avata luukkuja”. Se on edellisen tavoin jokaisen kännykän käyttäjän ulottuvilla.

Suomen Pipliaseura on julkaissut tänä syksynä digitaalisessa muodossa olevan Uuden testamentin käännöksen, jota voi lukea tai kuunnella suoraan puhelimesta.  Käännöksessä on ajateltu parikymppistä suomalaista, mutta teksti toimii kaikenikäisille. Raamatunkäännöksen lukijana on näyttelijä Krista Kosonen.

Kirkkoraamatun rinnalla käytettäväksi tarkoitettu Uuden testamentin käännös (UT 2020) on ladattavissa esim. Play Kaupasta. Kirjoita hakukenttään ”piplia” ja klikkaa ”Piplia – Raamattu.fi”. Tunnistat oikean sovelluksen vaaleanpunaisesta logosta, jossa on risti.

Haastan sinua tutustumaan tähän käännökseen. Jouluevankeliumin sisältävässä Luukkaan evankeliumissa on 24 lukua. Jos luemme tai kuuntelemme kunakin joulukuun päivänä yhden luvun, tulee koko evankeliumi luetuksi jouluun mennessä. Samalla tulee kerranneeksi Raamattua, jonka tuntemisen voidaan edelleen katsoa kuuluvan yleissivistykseen.

Sivistyksen lisäksi haasteeseen tarttuva voi saada valoa ja toivoa, joka auttaa häntä jaksamaan elämän moninaisissa haasteissa.  ”Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti