torstai 26. marraskuuta 2020

KIRKKOHERRAN TIEDOTE 25.11. 2020

Kunnassa on tehty 25.11. uusi päätös Koronan leviämisen estämiseksi ja kunnan toimintakyvyn varmistamiseksi. Tästä päivästä vuoden loppuun on voimassa rajoitus, jonka mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua enintään 20 henkeä – ollaan sitten sisällä tai ulkona.  Yksityistilaisuuksiin voi osallistua max.  10 henkeä.

Tämä päätös vaikuttaa seurakunnan toimintaan monin tavoin. Hiljattain julkaistussa joulutiedotteessa olevat tiedot perustuvat kunnan päätöstä edeltäneeseen tilannearvioon. Nyt tiedotteen joulunaikaa koskeva osuus menee suurelta osin uusiksi.  Pyydämmekin teitä seuraamaan seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia. Jotakin voin kuitenkin sanoa jo nyt.

Myötätuulen kokoontumiset peruuntuvat toistaiseksi. Seurakunnan yhteiset jumalanpalvelukset siirtyvät nettiin - ne pidetään ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Kuorojen toiminta lakkaa ainakin vuoden loppuun asti. Kauneimpien joululaulujen laulaminen ei ole nyt mahdollista ulkonakaan. Toivomme että voitte löytää seurakuntamme nettisivuilta  tai muualta verkosta itsellenne sopivan laulu- tai  musiikkitilaisuuden. Nettitarjontaa kannattaa seurata muutenkin aktiivisesti.  Aattohartaudet toteutetaan uudella tavalla: kirkossa järjestetään monia lyhyitä hartaushetkiä vartin välein.

Seurakunnan eri työmuodot tiedottavat omista tilaisuuksistaan sitä mukaan, kun uusia suunnitelmia ehditään tehdä. 

 Hygieniaan liittyvät perusohjeet – käsien pesu, käsidesi, yskiminen hihaan, turvavälit -  ovat luonnollisesti edelleen voimassa, mutta maskin käyttöä suositellaan nyt entistä painokkaammin. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Varmuuden vuoksi on todettava, että 20 hengen rajoitus koskee lähtökohtaisesti myös hautajaisia, kaste- ja vihkitilaisuuksia Haluan kiinnittää huomiota myös seurakunnan tilojen eteisissä tapahtuviin kohtaamisiin. Näissä tiloissa on muistettava säilyttää maltti ja välttää kiirettä. Näin turvavälit voidaan säilyttää ja vältytään turhilta riskeiltä.

Joulusta näyttää tulevan toisenlainen kuin vielä muutama viikko sitten ajattelimme. Tähän meidän on nyt mukautuminen. Valo kuitenkin loistaa pimeyden keskellä – tämä on joulun sanoma. Siksi tahdon kaikesta huolimatta toivottaa teille valoisaa ja siunattua joulunaikaa!

 

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti