torstai 10. joulukuuta 2020

Valoa pimeyteen

 Kävin tänä aamuna paikallisessa kaupassa. Ostin iltapäivälehden, jonka pääjuttuna oli uutinen kolmen nuoren Helsingin Koskelassa tekemästä murhasta. Kaupasta lähtiessäni silmiini osui Tamperelainen-lehden lööppi, jonka mukaan tamperelaisten nuorten väkivalta on yhä raaempaa.

 Menneen vuoden aikana olemme kuulleet liian monta uutista kiusaamisesta ja väkivallasta, johon nuoret ihmiset ovat syyllistyneet. Runsas vuosi sitten kirjoitin tällä palstalla niin ikään väkivallasta. Silloin blogini sai aiheensa Kuopiossa tapahtuneesta koulupuukotuksesta.

 Avuttomuutta ja surua tuntien pohdiskelen nytkin: mitä kaikkea meidän pitää vielä varautua kuulemaan? Vaaranamme on yhtäältä tottuminen pahaan, toisaalta pelon valtaan joutuminen. Miten voimme välttää lankeamasta jompaankumpaan?

 Itseäni on rohkaissut Jeesuksen sana siitä, että  varpunenkaan ei putoa maahan Taivaallisen Isän sallimatta. Ovatpa hiuskarvammekin lasketut. Toisaalta Raamattu puhuu suoraan myös siitä, että me elämme langenneessa maailmassa, jossa on monenlaista pahaa.

 Syyt väkivallan lisääntymiseen ovat epäilemättä moninaiset. Pidän kuitenkin ilmeisenä, että etääntyminen kristillisestä uskosta on tässä yksi olennainen tekijä. Missä valo vähenee, siellä pimeys lisääntyy. Tätä ei aina ymmärretä. Yritetään elää hyvää ilman valon lähdettä - Jumalaa. 

 Kolmannen adventin päähenkilö Johannes Kastaja kehotti ihmisiä kääntymään Jumalan puoleen ja ottamaan vastaan Vapahtajan. Tämä kutsu on tänäänkin mitä ajankohtaisin.

 Rukoillaan Hämenkyrön ja sen asukkaiden puolesta ja tehdään kukin voitavamme, jotta evankeliumin valo saisi loistaa, tulla vastaanotetuksi ja poistaa pimeyttä kotikunnassamme.  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti