maanantai 28. syyskuuta 2020

Seurakunnan toimintaesite vai lehti-ilmoitukset?

 

Tiedottaminen on monien yhteisöjen pysyvä haaste. Seurakunta ei tee tässä poikkeusta. Meillä ei ole talossa tiedottajaa, joka koordinoisi hommaa. Niinpä yritämme kukin omalla työsarallamme toimia parhaaksi katsomallamme tavalla ja tavoittaa niitä ihmisiä, joiden parissa erityisesti teemme työtä. Nuorisotyössä  korostuu sähköinen viestintä, esim. Whatsapp ja Instagram. Vanhempi sukupolvi ei ehkä ole edes kuullut moisista. On totuttu lukemaan paikallislehtiä ja katsomaan sieltä, mitä missäkin tapahtuu.

Noin vuosi sitten päädyimme laajentamaan joulunajan ohjelmaa paastonajan kynnykselle ulottuvaksi kausitiedotteeksi. Kevätkaudelle tehtiin oma ohjelmansa, ja nyt syksyn kynnyksellä ilmestyi uusin tiedote. Tarkoituksenamme on ollut koota yksiin kansiin se, mitä seurakunnassa eri työmuodoissa tapahtuu. Jakelumuodoksi on valittu kauppojen auloihin, Tokmannille ja kirjastoon viedyt telineet, joista ohjelmat ovat noudettavissa. Lisäksi esitteitä on saatavissa seurakunnan toimipisteissä – ja työntekijältäkin voi sellaista pyytää.

Samalla kun olemme yhden esitteen taktiikalla vähentäneet irrallisten lippujen ja lappujen määrää, olemme vähentäneet lehti-ilmoittelua. Tässä on tullut myös kompurointia seurakunnan taholta. Joistakin tapahtumista ilmoittaminen on jäänyt tekemättä, mitä pahoittelen. Vaikka vähennämme ja tiivistämme lehti-ilmoittelua, emme luovu siitä. Tiedottaminen paikallislehdenkin palstoilla jatkuu – näin ennen kaikkea toimintamuotojen käynnistyessä. Seurakunnan vanhempaa väkeä koskevista tilaisuuksista tullaan myös kertomaan lehtien palstoilla. Toivomme  kuitenkin, että kausiesitteet tulevat tutuiksi ja otetaan käyttöön. Niistä samoin kuin seurakunnan nettisivuilta löytyy lehti-ilmoituksiin verrattuna paljon enemmän tietoa. Älä siis seuraa pelkästään lehti-ilmoituksia.

Tiedottaminen ja viestintä on haaste, jonka haluaisin kohdistaa myös jokaisella seurakuntalaiselle. Hyvän sanoman kertominen on kaikille uskottu tehtävä. Yksi luonteva tapa käydä toimeen on ottaa kaupoista tai seurakunnan toimitiloista itselleen useampia esitteitä ja antaa niitä ystäville, naapureille ja työtovereille. Kun löydät esitteestä jotakin sellaista, joka on sinulle merkityksellistä, voit kertoa asiasta myös toisille ja ojentaa esitteen. Samalla voi kertoa, mistä niitä jatkossa saa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti