keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Siunattu striimi

 

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Näin voisi ehkä sanoa jopa Koronaviruksesta. Seurakunnallisen työn kehitys on saanut poikkeuksellisen kevään aikana mojovan sysäyksen. On alettu tekemään striimejä ja videoita, vaikka ei ollakaan alan asiantuntijoita. On menty ennestään tuntemattomalle maaperälle. Kirkossa on tässä yhteydessä puhuttu digiloikasta.

Striimauskäytäntö on tuonut monia sellaisia ihmisiä sanan kuuloon, jotka eivät syystä tai toisesta olisi tulleet kirkkoon. Jonkun on vaikea saada kyytiä, joku on saattanut kokea kirkon kynnyksen olevan itselleen korkea. On hienoa, jos voimme palvella teitä jatkossakin nykytekniikalla. Näinkin voi siunaus levitä.

Työyhteisössämme on mietitty paljon siitä, miten striimit toteutettaisiin. Silloin kun kirkkoon ei saanut tulla, striimin tekeminen oli aika yksinkertaista. Pappi ja kanttori vierekkäin, kamera puolentoista metrin päähän, rec-napin painallus. Ja katso, kotona saattoi osallistua messuun kahvikuppi kädessä keittiön pöydän ääressä tai sohvalla.

Nyt ovat kirkot onneksi taas auki. Samalla striimaus on tullut haastavammaksi, kun pitää ajatella sekä läsnäolevaa seurakuntaa että striimin seuraajia. Teknisiä yksityiskohtia on monia. Tärkein lienee äänen kuuluvuus. Kuvankin taso saisi olla kohtalainen. Olemmekin kiinnostuneitä siitä, miten striimit ovat kuuluneet ja näkyneet sekä siitä, mitä odotatte. Toivon tästä palautetta sähköpostiini jorma.pitkanen@evl.fi.

Tulevan syksyn aikana striimejä lähetetään 13.9., 11.10., 8.11.; 29.11. ja 25.12.  – jos Jumala suo ja laitteet toimivat. Vielä rohkaisen teitä seuraamaan seurakunnan someviestintää laajemminkin. Tutustukaa videoihin, kuunnelkaa podcasteja,  seuratkaa facea ja instaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan lähetyksiämme – ja toki kirkkoon myös!

Jorma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti