lauantai 12. maaliskuuta 2022

Kaksi viikkoa Ukrainan sotaa

Ukrainan sota on kestänyt nyt runsaat kaksi viikkoa. HÄmmenys ja järkytys on ollut suuri. Myös halu auttaa on virinnyt tavalla, joka hakee vertaistaan.

Sota on tuntunut meistä työntekijöistä kipeältä asialta, joka on  hallinnut enemmän  tai vähemmän ajatuksia. On myös ilmennyt tarvetta suojella itseä liialliselta informaatiolta.

Kun kerran me työntekijät olemme  kokeneet näin, on ilmeistä, että samanlaisia tuntoja on kaikilla seurakuntalaisilla. Itseäni helpotti kuulla,  että en ollut ainoa, joka on kokenut sodan johdosta lisäkuormaa.

Nyt on paikallaan kuunnella toinen toista ja olla tukemassa ja rohkaisemassa toisia. On myös parempi puhua omista tunnoistaan kuin kätkeä kipu sisimpään.

Seurakunnan työntekijöinä ja jäseninä tehtävämme on kulkea Herramme askelissa kärsivien rinnalla ja pitää esillä evankeliumia. Olkaamme luotettavia lähimmäisiä, jotka tekevät työtä paremman huomisen puolesta. Meillä on toivo, joka ei rajoitu tämän sekasortoisen maailman piiriin. Siitä me kerromme sanoin ja teoin.

Me seurakunnan  työntekijät olemme  valmiita keskustelemaan seurakuntalaisten kanssa. Apunamme on myös henkisen  tuen antamiseen valmiudet omaavia seurakuntalaisia. Jos tarvitset keskusteluapua, ota rohkeasti yhteyttä.

Kunnanjohtaja kertoi, että Hämeenkyrössä ei ole tällä hetkellä akuuttia hätämajoitustarvetta. Tilanne voi kuitenkin  muuttua. Siksi kartoitamme tällä hetkellä sitä, missä määrin voimme tarvittaessa antaa Särkijärven leirikeskuksen hätämajoituskäyttöön.

Valmiusryhmä on jatkanut talven aikana työtään. Kunnan kanssa pidetään yhteinen työskentely maaliskuun lopulla. Lisäksi tarkoitus on nimetä yhteyshenkilö pakolaisasioihin.

Tunnettu asia lienee se, että tällä hetkellä paras tapa auttaa on lahjoittaa rahaa Ukrainaan. KUA on yksi luotettava kanava. Myös seurakuntana voimme kerätä rahaa. Pari ylimääräistä kolehtia on jo kerätty. Lipaskeräyksiä voidaan järjestää jos kerääjiä on käytettävissä. Olisitko valmis tähän työhön? Tässä  asiassa voit  kääntyä Suvituuli Messin puoleen.

Yksittäisenä asiana mainittakoon maassamme olevat venäjänkieliset ja venäläiset. Tärkeää on muistaa, että he eivät ole mahtaneet mitään sille, miten Venäjän johto toimii. Siksi meidän pitää vastustaa kaikkia tavallisiin venäläisiin kohdistuvia mielenilmauksia.

Kriisiaikoina on tarpeen pitää huolta itsestään. Kannattaa siis tehdä asioita, jotka lisäävät voimavaroja. Ulkoilu, musiikki ja monet muut hyvät asiat pitävät elämää tasapainossa.

Kristittyinä meillä on etuoikeus rukoilla. Rohkaisen kaikkia esirukoukseen Ukrainan tilanteen puolesta. Rukoilkaamme myös Venäjän kansan puolesta ja pyytäkäämme sille oikeudenmukaista esivaltaa. Jumalan kädessä on myös kansojen ja niiden johtajien ajat, vaikka emme aina Jumalan teitä ymmärräkään.

Huomenna 13.3. vietetään talvisodan päättymisen muistopäivää. Oman maamme historia voi rohkaista meitä. Olemme itse saaneet varjeltua pahimmalta mahdolliselta, vaikkakin suuren uhrin kautta. Siitä edessä oleva talvisodan päättymisenkin muistopäivä meitä muistuttaa.

Jumala ompi linnamme ja vahva turva aivan.

---------------------

Laitan  tähän kirjoitukseen kaksi liitettä, jotka voivat toivon mukaan olla meille avuksi.

1.       SPR:n ohjeita omasta jaksamisesta huolehtimiseksi

https://www.punainenristi.fi/hae-apua-ja-tukea/henkinen-ensiapu/ukrainan-kriisi-voi-jarkyttaa-mielta/

 

2.       Sisäministeriön ohje avun tarjoamiseksi ukrainalaisille

https://intermin.fi/ukraina/avun-tarjoaminen-ukrainalaisille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti