torstai 18. maaliskuuta 2021

Pandemia koettelee

 

Pandemian kolmas aalto on rantautunut Suomeen joitakin aikoja sitten. Brittimuunnokset ja muut muunnokset kertovat, että virus on viekas. Siitä ei päästä niin vain eroon. Uskotaan ja toivotaan silti. Rokotukset etenevät, ja vielä koittaa päivä, jolloin Koronan vaikutukset eivät hallitse uutisia.

Pandemiaohjausryhmältä tuli tällä viikolla uusi suositus ja sen pohjalta kunnasta sitova ohje: lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa pannaan tauolle 5.4. asti. Tämä koskee myös seurakuntamme lasten ja nuorten toimintaa. Päiväkerhotoimintaa saamme onneksi jatkaa.

Aiempien kunnan tiedotteiden linjaukset ovat muilta osin voimassa. Niistä on meidän kannaltamme tärkeimmät viimeisimmässä kirkkoherran tiedotteessa, joka löytyy kotisivuiltamme ja seurakunnan tiloista.

Kirkollisissa toimituksissa on nyt 6 hengen rajoitus – enempää ei voi olla yhtä aikaa samassa tilassa.  Vaikka myös aikuisten harrastustoiminta on nyt tauolla, kokoonpanoltaan pienet, alle kuuden hengen vertaisryhmät ovat  kuitenkin mahdollisia, kun hygieniaan liittyviä perusohjeita noudatetaan.

Ehtoolliselle voi edelleen tulla striimatun messun jälkeen. Nyt ei kuitenkaan ole mahdollista jäädä pitemmäksi aikaa kirkkoon. Sielunhoitajia ei myöskään ole paikalla. Mutta työntekijöihin voi ottaa yhteyttä, ja torstain avoimessa kirkossa on keskustelumahdollisuus.

Nyt tarvitaan paitsi kärsivällisyyttä myös keskinäistä tukea ja rohkaisua. Seurakuntana teemme voitavamme. Yli 70-vuotialle lähtee lähipäivinä lehtinen kotiseurakunnasta. Sitä löytyy kaupoissa olevilta seurakuntien ständeiltä muillekin luettavaksi. Telineille on ilmestynyt myös pääsiäisajan tiedote.

Lauantaista 20.3. on tulossa mielenkiintoinen päivä, kun teologi ja arkeologi Eero Junkkaala opettaa aiheesta ”Onko mitään järkeä uskoa Jumalaan?” Tämä YouTubessa klo 13 alkaen. Tule linjoille!

Lähimmäisen tukemista voi jokainen harrastaa tavalla tai toisella, esim. soittamalla jollekulle. Yksi puhelu päivässä - tai viikossa – siinä voisi olla sopiva hengellinen harjoitus paaston ajalle. Tai ehkä keksit jotakin muuta.

Voimia ja siunausta teille kaikille ja hyvää pääsiäisen odotusta!

Jorma Pitkänen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti