tiistai 24. syyskuuta 2019

Lasten suusta”Arvaa mikä on parasta leirillä?” Kysyi pieni leiriläinen minulta lastenleirillä. ”Siunatut ruuat!” kuului vastaus.

Ja myöhemmin nukkumaan mennessä sama poikanen muistutti kaveriaan, ja ehkä samalla vähän itseäänkin: ”Jumala on meidän turvamme!”

Kun Jeesus puhui lapsenkaltaisuudesta, ehkäpä hän tarkoitti juuri tätä? Me isoiksi kasvaneet emme aina huomaa, miten Taivaan Isän huolenpito näkyy pienten asioiden kautta. Siunattu ruoka on parasta ruokaa. Ja illan tullen, kun olemme pois kotoa, vieraassa paikassa, Jumala on turvamme. Silloinkin, kun mitään näkyvää vaaraa ei lähellä olekaan. Lapsenkaltaisuus on sitä, että otamme todesta Jumalan sanat ja lupaukset, luotamme niihin kaikissa elämämme asioissa, niissä pieniltäkin tuntuvissa. Jeesus kutsui lapset luokseen, mutta myös meitä isoja kutsutaan tulemaan lasten kaltaisiksi, Jumalan lapsiksi.

”mutta Jeesus kutsui lapset luokseen ja sanoi: »Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.” (Luukas 18:16)

Leiriterveisiä kertoi varhaisnuorisotyönohjaaja Tuomas Ukkonen,
muistiin kirjoitti lastenohjaaja Minttumaria Ukkonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti