maanantai 2. syyskuuta 2019

Kirkkoherran kynästä: RUKOUSTA JA KAHVIN TUOKSUA


Ora et labora – rukoile ja tee työtä. Näin kuuluu vanha viisaus. Seurakunnissamme ympäri maata tehdään mitä moninaisinta työtä. Niin myös meillä Hämeenkyrössä. Kiireen ja monien haasteiden keskellä saattaa kuitenkin tärkein unohtua – rukous. Seurakunnan työn eteenpäin meneminen on syvimmiltään Jumalan siunauksen varassa. Ja kokemuksen valossa näyttää siltä, että rukous ja Jumalan siunaus kulkevat käsi kädessä. Rukoillen tehty kantaa pysyvää hedelmää.

Siksi tarvitsemme työntekijöinä ja seurakuntalaisina muistutusta ja rohkaisua rukoukseen. Tätä tarkoitusta varten seurakunnassamme on laadittu rukousmuistio. Siinä on kullekin kuukauden viikolle omat aiheensa, jotka liittyvät seurakuntatyön kokonaisuuteen. Löydät rukousmuistion seurakunnan kotisivuilta. Sitä voi käyttää sekä seurakunnan pienryhmien kokoontumisissa että omassa henkilökohtaisessa rukouselämässä -  vaikkapa iltarukouksen yhteydessä. Otetaan rukousmuistio aktiiviseen käyttöön!

Jumalanpalvelus ja kirkkokahvit. Tällä sapluunalla Suomen Siionissa on tavattu viettää tavallista juhlavampia pyhiä. Seurustelun sakramentilla on kuitenkin paikkansa myös tavallisina kirkkopyhinä. Jos seurakuntalainen istuu tunnin ja vartin kirkossa, ja joutuu sitten messun jälkeen lähtemään kotiinsa ilman mahdollisuutta jutella toisten kanssa, jotakin on vialla. Näin ainakin seurakuntayhteyden näkökulmasta. 

Tämän vuoksi kirkossamme tarjotaan nyt joka sunnuntai  kirkkokahvit jumalanpalveluksen jälkeen. Tarkoitus on, että voisimme tutustua toisiimme ainakin hieman paremmin. Kahveilla voi jakaa arjen päällimmäisiä tuntoja toisten kanssa ja jutella mitä moninaisimmista asioista. Jämijärven seurakunnassa tämä käytäntö aloitettiin kuusi vuotta sitten, ja paluuta vanhaan ei ole näköpiirissä. Sen verran tärkeäksi osaksi kirkkoreissua kahvihetki on koettu. 

Toistaiseksi nautimme kahvin tuoksusta kirkon takaosassa penkkien lomassa, mutta ehkä tulevaisuudessa tähänkin tulee parannusta. Tulkaahan siis kirkkoon paitsi sanankuuloon myös tapaamaan ystäviä. Maistukoon julistettu sana – ja kahvi!

Jorma Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti