perjantai 2. kesäkuuta 2023

Oi jospa oisin saanut olla mukana

 

Hämeenkyrön seurakunnassa järjestetään säännöllisesti seurakuntaretkiä ja -matkoja. Nyt viimeksi 25.5. reissu suuntautui Virroille ja Kuortaneelle. Matkat ovat olleet onnistuneita ja niillä on viihdytty. Tulijoita on riittänyt ja bussit ovat täyttyneet. Palautekin on ollut myönteistä. Matkoilla on ollut mukavaa.

Viikon kuluttua lauantaina (10.6.) on tiedossa seuraava retki. Lähdemme lähetysyhdistys Kylväjän kesäjuhlille Tampereelle. Tapahtuma pidetään Pyynikillä hotelli Rosendahlissa. Lähetystyö on kirkon työn ydintä, ja oma seurakuntamme tukee Kylväjän työtä. Kun tämänkaltainen lähetystapahtuma tulee kulmille, kannattaa reagoida. Semminkin kun ohjelma on laadukasta ja edestakainen bussimatka tarjotaan 20 eurolla. Puhujista voidaan mainita mm. Eija-Riitta Korhola, joka on entinen Euroopan parlamentin jäsen. Illan päättää Maksetut viulut -yhtyeen juhlakonsertti. Tällä kertaa seurakuntaretkellä on vielä hyvin tilaa. Ilmoittautua voi Suvituuli Messille, joka on seurakuntamme lähetyssihteeri.

Haluan mainita myös toisenlaisesta mahdollisuudesta tehdä lähimatkailua. Seurakuntamme toteuttaa kesällä ”Kirkko kiertää kylillä” -projektin ja järjestää sunnuntain messuja kylillä. 18.6. kokoonnutaan Vesajärven Vesalaan, 2.7. Kyröskartanoon, 16.7. Jumesniemen kirkkoon ja 6.8. Pinsiön kirkkoon. Seurakuntamme miestenpiirin vapaaehtoiset auttavat tarvittaessa kyytiasioissa. Kirkkovaltuuston jäsen Lauri Korpijaakko on tässä asiassa yhteyshenkilö. Kannattaa siis tarttua myös näihin tilaisuuksiin ja tehdä pienimuotoisia seurakuntaretkiä aivan kotikulmille.

Kipparikvartetin tunnetuksi tekemässä laulussa Putte-possun nimipäivät  kertautuu toive ”Oi jospa oisin saanut olla mukana.” Siellä kaikilla oli niin mukavaa, joten kaiketi se hieman kaiveli, kun jäi hyvästä paitsi. Nyt on juhlilla ja kesäisissä messuissa tilaa ja kyytikin järjestyy. Ei muuta kuin menoksi! Ettei sitten tarvitse jälkeenpäin harmitella.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti