tiistai 12. marraskuuta 2019

Pitääkö kiirettä?



”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa…” (Matt. 6:33)

Pitääkö kiirettä? Kolkutteleeko tuleva joulu paniikinomaisesti takaraivossa, vai onko kenties listalla tuhansia asioita tekemättä niin että joulu on vielä kaukainen unelma? Näinä päivinä osaamme täyttää elämämme melkeinpä kaikella mahdollisella. Löytyy tietysti työt, harrastukset, ostokset, lapset, seuratoiminta ja luottamustoimet, kun jo ihan vain pelkissä arjen askareissakin on tarpeeksi.



Aikoinaan ehkäpä pientä pahastustakin kirkon piireissä aiheuttanut Jouko Mäki-Lohiluoma, joka tunnetaan mm. Herra Heinämäen Lato-orkesterista, on kirjoittanut kappaleen ”Jeesus Kristus”. Kappaleessa lauletaan osuvasti siitä, kuinka me ihmiset niin tykkäämme tehdä Jeesuksesta juuri MEIDÄN mielemme mukaisen. ”Hän on liian tiukka isäntä, mutta oikein hyvä renki.” Olemme siis tottuneet käyttämään Jumalaa MEIDÄN mielemme mukaisesti, silloin kun MEILLE sopii. Vaikkakin asian pitäisi mennä juuri toisin päin. Kristittyinä MEIDÄT on kutsuttu palvelemaan Jumalaa, silloinkin kun MEILLE ei sovi. Ymmärrän toki, että antautuminen jonkun toisen varaan on vaikeaa varsinkin tässä ajassa ja näillä kiireillä. Mutta lopputulemasta ei voi olla kuin vain tyytyväinen.



Paavalilla oli tavoite: ”Minulle elämä on Kristus…” (Fil. 1:21) Paavali ei aina suinkaan elänyt Kristukselle. Hän alkoi tehdä niin vasta kun sai kohdata Jeesuksen tiellä Damaskokseen. Tuota ennen hän oli silmittömästi jahdannut ja vainonnut Jeesusta seuranneita opetuslapsia. Mutta Jeesus tuli ja vakuutti Paavalin omasta sytisyydestään, ja kun hän armosta sai nähdä Jeesuksen sellaisenaan kuin Hän oli, ei hänelle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin antaa elämänsä Kaikkivaltiaan Mestarin käsiin (Apt. 9:1-19). Tee Jeesuksesta rukouksesi ja huuda Hänen puoleensa. Hän on kuuleva jokaisen rukouksen.



Haluan vielä jakaa sinun kanssasi yhden rukouksen, josta on hyvä lähteä jatkamaan:

”Jeesus, minä tarvitsen sinua. En voi elää ilman sinua. Jeesus sinä et ole vain ajatus, tee / älä tee -lista, opinkappale tai aate. Tarvitsen sinua ja haluan sinut! Haluan tuntea sinut niin hyvin, että tunnen sinut paremmin kuin tunnen kenenkään muun – perheeni, kaverini, läheisimmät ystäväni – jopa itseni. Haluan sinun olevan kanssani juuri tässä, juuri nyt. Kaipaan saada istua vieressäsi, viettää aikaa sinun läsnäolossasi, ja kysyä sinulta kysymyksiä, joita tulvii mielessäni ja sydämessäni. Haluan pystyä juoksemaan sinun luo, painaa pääni olkapäällesi, vuodattaa sydämeni sinulle, ja antaa sinun kietoa kätesi ympärilleni ja puhua minulle totuuksia – koviakin totuuksia. Tarvitsen sinun apuasi ja armoasi. En voi elää itsekseni.”

Kannattaa lopuksi lukaista vielä Matteuksen evankeliumin 6 luku, jakeet 25-33

Siunattua syksyistä aikaa… Jeesuksen etsimisen aikaa!



Eelis Mäkipää



p.s. perjantaina 22.11 on syksyn VIIMEINEN ylistysilta kello 19:00 Hämeenkyrön Kirkossa. Tervetuloa levähtämään ristin luokse! Siis 22.11 klo. 19:00 Hämeenkyrön kirkkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti